William Hill krijgt monsterboete opgelegd

Terwijl gokken in Nederland nog steeds illegaal is, hebben andere landen de zaken wel op orde. Zo heeft het Verenigd Koninkrijk een nationale wetgeving dat gokken reguleert. En dat heeft William Hill geweten…

In het Verenigd Koninkrijk is het de Gambling Commission die goklicenties uitreikt en er op toeziet dat de regels nageleefd worden. Zo zijn er ondermeer regels die moeten voorkomen dat geld witgewassen wordt via online casino’s en regels omtrent spelersbescherming.

William Hill ontvangt boete van 6,2 miljoen pond

Na een onderzoek dat zo’n 2 jaar in beslag genomen heeft, heeft de Gambling Commission nu aangekondigd dat William Hill ernstige inbreuken gemaakt heeft tegen deze regels. Het liet op een systematische manier problematisch gokgedrag toe. Bovendien oordeelde de commissie dat William Hill het problematische gedrag eenvoudig had kunnen ontdekken.

Het ging ondermeer over een klant die in een periode van 14 maanden, een verlies van 541.000 pond liet optekenen, terwijl het jaarlijkse inkomen van de mand slechts 30.000 pond bedroeg. De man stal van zijn werkgever om zo zijn gokverslaving in stand te kunnen houden.

De commissie is van oordeel dat William Hill dit had moeten opmerken en een halt had moeten toeroepen.

888 ontving eerder ook een boete van 7,8 miljoen pond

Het is de Engelse Kansspelcommissie duidelijk menens, want eerder schreef het ook al een monsterboete uit aan 888. 888 is een gelicenseerde aanbieder in het Verenigd Konkrijk. Ook voor dit bedrijf was men van oordeel dat het bedrijf te laks was in het tijdig detecteren van problematisch gokgedrag.

De bewijslast was dan ook overduidelijk: 7.000 spelers die zichzelf hadden laten uitsluiten van online gokken, konden door een technische fout toch geld storten en verliezen. 888 ging akkoord met de boete en liet weten dat het: “een duidelijke fout gemaakt” had. Het bedrijf zei ook de nodige maatregelen te zullen treffen opdat dit in de toekomst niet meer mogelijk zou zijn.

En Nederland…?

In tussentijd is er in Nederland nog stééds geen akkoord gevonden om online kansspelen te reguleren. De Nederlandse speler blijft dus onbeschermd.

Alle informatie omtrent veilig en legaal gokken in Nederland, met de beste bonussen.
Copyright © 2020 by Online Legaal Gokken. All rights reserved.