Hoe speel ik Sic-Bo?

Sic-bo ziet er vrij ingewikkeld uit op het eerste zicht, maar is heel eenvoudig aan te leren. Het concept is eigenlijk in één zin uit te leggen: het is een populair Aziatisch spel waarbij je het resultaat van drie geworpen dobbelstenen dient te voorspellen.

Net zoals bij roulette is het mogelijk om verschillende inzetten te plaatsen. Er zijn zowel inzetten met een beperkt risico en een vrij lage uitbetaling als inzetten met meer risico en hoge uitbetalingen. Alle inzetten worden hieronder in meer detail uitgelegd. Ook tonen we je waar je je chips moet plaatsen op het inzetbord om elke inzet te plaatsen.

Inzetten met laag risico

Sic-bo laag risico

A. Small: je voorspelt dat het totale resultaat van de drie dobbelstenen samen tussen 4 en 10 zal zijn. Triples (2-2-2 of 3-3-3) zijn bij deze inzet verliezend, maar de kans op een triple is heel laag (1 op 36). Bij winst verdubbel je je inzet.

B. Big: je voorspelt dat het totale resultaat van de drie dobbelstenen samen tussen 11 en 17 zal zijn. Ook bij deze inzet zijn de zeldzame triples (4-4-4 en 5-5-5) verliezend. Bij winst verdubbel je je inzet.

C. Even: je voorspelt dat het totale resultaat van de drie dobbelstenen een even getal zal zijn (4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16). 6-6-6 en andere triples zijn verlieslatend, waardoor het niet mogelijk is om 18 te behalen. Ook hier wordt je inzet verdubbeld bij winst.

D. Odd: je voorspelt dat het totale resultaat van de dobbelstenen een oneven getal zal zijn (5, 7, 9, 11, 13 of 15). 1-1-1 en andere triples zijn verlieslatend, waardoor het niet mogelijk is om 3 te behalen. Net zoals bij ‘Even’ verdubbel je je inzet hier bij winst.

Variabele uitbetalingen in Sic-bo

Sic-bo variabele uitbetalingen

E. Total: je voorspelt de exacte totaalwaarde van de drie dobbelstenen. In tegenstelling tot inzetten met laag risico, tellen hier ook triples mee. Je kan wel niet specifiek op de triples 1-1-1 en 6-6-6 inzetten, want hiervoor bestaan andere inzetten (zie verder). Het bedrag dat je kunt winnen, hangt af van hoe waarschijnlijk het voorspelde resultaat is:

 • 17: 63 keer je inzet
 • 16: 32 keer je inzet
 • 15: 19 keer je inzet
 • 14: 13 keer je inzet
 • 13: 9 keer je inzet
 • 12: 8 keer je inzet
 • 11: 7 keer je inzet
 • 10: 7 keer je inzet
 • 9: 8 keer je inzet
 • 8: 9 keer je inzet
 • 7: 13 keer je inzet
 • 6: 19 keer je inzet
 • 5: 32 keer je inzet
 • 4: 63 keer je inzet

F. Single: je voorspelt dat er minstens één dobbelsteen jouw gekozen waarde (1 tot en met 6) zal hebben. Als er twee of drie dobbelstenen jouw gekozen waarde hebben, verdien je echter een hoger bedrag:

 • Als je waarde op één dobbelsteen voorkomt, verdubbel je je inzet.
 • Komt je waarde op twee dobbelstenen voor, dan verdien je drie keer je inzet
 • Als je waarde op alle dobbelstenen voorkomt, verdien je dertien keer je inzet.

Inzetten met middelmatig risico

Sic-bo laag risico

G. Double: je voorspelt dat er minstens twee dobbelstenen jouw gekozen waarde (1 tot en met 6) zullen hebben. Bij winst krijg je 12 keer je inzet uitbetaald, maar in tegenstelling tot de ‘Single’-inzet is er geen extra winst wanneer de drie dobbelstenen dezelfde waarde hebben.

H. Combination: je voorspelt twee waardes die minstens één keer moeten voorkomen (bijvoorbeeld 2 en 5). Wanneer je voorspelling juist blijkt te zijn, ontvang je 8 keer je inzet.

Inzetten met hoog risico

Sic-bo middelmatig risico

I. Triple: je voorspelt een exacte triple (bv. 1-1-1 of 6-6-6). Slaag je erin een correcte voorspelling te maken, dan ontvang je maar liefst 181 keer je inzet.

J. Any triple: je voorspelt dat er een triple zal voorkomen, maar het maakt niet uit welke exacte triple het is. Deze inzet betaalt 32 keer je inzet uit wanneer je correct bent.

Andere inzetten in sommige varianten van Sic-bo

Hieronder vind je zeldzamere inzetten terug die je bij de meeste Sic-bo games niet terugvindt en die geen vaste locatie op het inzetbord hebben.

Four Number Combinations: je duidt vier cijfers aan, waarvan er drie moeten voorkomen. Je zet dus in feite in op het feit dat de overgebleven twee cijfers niet zullen voorkomen. Bij deze bet kan je 8 keer je inzet winnen.

Super streak bet: dit is een inzet op Small, Big, Even of Odd. In plaats van onmiddellijk na één worp uit te betalen, blijft de inzet actief tot hij verliezend is. Hoe langer de inzet actief is, hoe meer je kunt winnen:

 • Als je vier keer na elkaar wint voor je verliest, ontvang je 7 keer je inzet
 • Bij vijf keer winst na elkaar voor je verliest, ontvang je 11 keer je inzet
 • Bij verlies na zes keer winst, ontvang je 16 keer je inzet
 • Win je zeven keer voor je verliest, dan ontvang je 21 keer je inzet
 • Heb je het geluk acht keer te winnen voor je verliest, dan ontvang je 36 keer je inzet
 • Geluksvogels die negen keer winnen voor ze verliezen, ontvangen 51 keer hun inzet
 • Wie erin slaagt tien keer te winnen voor hij of zij verliest, ontvangt 76 keer zijn of haar inzet
 • Elf keer winnen na elkaar voor je verliest, levert je 101 keer je inzet op.
 • Twaalf keer of meer winnen na elkaar, ten slotte, betaalt de hoofdprijs van 501 keer je inzet uit.

Super Sic Bo

Super Sic-bo

Super Sic Bo is een populaire versie van Sic-Bo uitgebracht door Evolution Gaming. In dit spel betalen winnende inzetten iets minder uit, maar zijn er elke spelronde voor willekeurige inzetten multipliers die heel hoog kunnen oplopen. Het is met andere woorden een versie voor Sic-Bo zoals er voor roulette en baccarat Lightning-versies bestaan. Hieronder vergelijken we de inzetten voor beide versies:

Naam inzet Standaarduitbetaling Minimale uitbetaling Super Maximale uitbetaling Super Aangeraden in Super?
Small/Big 2x je inzet 2x je inzet 2 keer je inzet De uitbetalingen zijn identiek
Even/Odd 2x je inzet 2x je inzet 2 keer je inzet De uitbetalingen zijn identiek
Total 7-63 keer je inzet 7-51 keer je inzet 25 tot 500 keer je inzet Ja, het verschil in minimale uitbetaling is veel kleiner dan het verschil in maximale uitbetaling
Single 2-13 keer je inzet 2-4 keer je inzet 2 tot 88 keer je inzet Nee, het verschil in minimale uitbetaling is erg groot
Double 12x je inzet 9x je inzet 88 keer je inzet Nee, het verschil in minimale uitbetaling is erg groot
Combination 8x je inzet 6x je inzet 25 keer je inzet Nee, het verschil in minimale uitbetaling is erg groot
Triple 181x je inzet 151x je inzet 1000 keer je inzet Ja, dit is sowieso een inzet met hoog risico, dus dan kan je net zo goed voor 1000 keer je inzet gaan
Any triple 32x je inzet 31x je inzet 88 keer je inzet Ja, het verschil in minimale uitbetaling is heel klein
Four Number 8x je inzet Niet beschikbaar Niet beschikbaar Deze inzet is niet beschikbaar in Super
Super Streak 7 tot 501 keer je inzet Niet beschikbaar Niet beschikbaar Deze inzet is niet beschikbaar in Super

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle informatie omtrent veilig en legaal gokken in Nederland, met de beste bonussen.
Copyright © 2020 by Online Legaal Gokken. All rights reserved.