Hoe speel ik online Deal or no Deal?

Het populaire spelprogramma Deal or no Deal kun je nu ook online spelen. In dit artikel leggen we je stap per stap uit hoe je zelf aan de slag gaat met dit leuke spel.

Deal or no Deal is een populair tv-concept van Endemol. Net zoals op tv is het bij de versie van Evolution Gaming die je online kunt spelen de bedoeling een beredeneerde gok te maken: aanvaard je het aanbod van de bankier of ga je voor de laatst overgebleven koffer? Het enige grote verschil met de traditionele versie is dat er online een kwalificatieronde en een Topup-ronde is voor de hoofdronde begint. Hieronder leggen we je stap per stap uit hoe je Deal or No Deal zelf online kunt spelen.

Het doel van Deal or No Deal Live

Bij Deal or No Deal Live zijn er 16 geldkoffers, elk met een eigen waarde. Tijdens de hoofdronde worden deze koffers één voor één geopend en krijgen spelers de waarde van de laatst overgebleven koffer uitbetaald.

Tijdens het spel maakt de bankier een aantal keer een aanbod dat afhankelijk is van de overgebleven koffers. Spelers hebben dan de optie om dit aanbod al dan niet te aanvaarden. Wie kiest om verder te blijven spelen, doet dat in de hoop op een beter aanbod of een hogere prijs in de laatste overgebleven koffer. Voor het zover is, dien je je wel voor de hoofdronde te kwalificeren.

Kwalificeren voor de hoofdronde

Deal or No Deal Kwalificatie

Wanneer je het spel start, zal je een soort van kluis zien. Tot deze kluis moet je toegang krijgen om je te plaatsen voor het hoofdspel van Deal or No Deal Live. Om hierin te slagen, moeten de gouden delen van de drie ringen met hun gouden onderdeel bovenaan belanden (op de “1”, “2” en “3” bovenaan de afbeelding).

Voor je begint met spinnen, heb je twee opties. Ten eerste kan je je inzet aanpassen via de knop rechtsonder. De inzet van de spin waarmee je je plaatst voor de hoofdronde bepaalt de waarde van alle 16 koffers. Ten tweede kan je via de knop linksonder (op de afbeelding aangeduid met een rood kadertje) de moeilijkheidsgraad aanpassen. Dat heeft het onderstaand effect:

  • Normal: bij deze moeilijkheidsgraad moeten de drie ringen gedraaid worden. De kans om je te kwalificeren, is bij deze instelling elke spin 1 op 18.
  • Easy: bij deze moeilijkheidsgraad wordt de binnenste ring gegarandeerd ontgrendeld, waardoor je enkel nog de buitenste twee ringen moet ontgrendelen. De kans om je te plaatsen voor de hoofdronde is bij deze instelling elke spin 1 op 6. Het activeren van deze instelling kost elke spin 3x de standaardinzet.
  • Easiest: bij deze moeilijkheidsgraad worden de binnenste twee ringen gegarandeerd ontgrendeld, waardoor je enkel nog de buitenste ring moet ontgrendelen. Bij deze instelling heb je elke spin 50% kans om je te plaatsen voor de spelshow. De instelling kost wel elke spin 9x zoveel als bij de standaardinstelling.

De gemiddelde kostprijs om je te plaatsen is bij elke instelling 18x de standaardinzet. Bij een standaardinzet van €1 is dit gemiddeld 18 spins van €1 op normal, 6 spins van €3 op easy en 2 spins van €9 op easiest, telkens gemiddeld €18 dus.

Eenmaal je je gekwalificeerd hebt, start de Topup-ronde.

De Topup-ronde

Deal or no Deal Topup

In de Topup-ronde kan je zoveel als je zelf wil aan het wiel draaien. Na elke spin wordt de waarde van een geldkoffer met 5 tot 50 keer je inzet verhoogd. Je kiest zelf van welke geldkoffer je de waarde verhoogt. Hiervoor klik je gewoon op het nummer van de geldkoffer naar keuze. Je kan zoveel als je wil blijven spinnen, toch tot de timer op nul staat.

Het spelen van de Topup-ronde is optioneel. Wanneer de timer op nul staat, begint de hoofdronde sowieso, zelfs als je niets extra hebt ingezet.

De speltimer en strategie

Er begint ongeveer elke twee minuten een nieuwe spelronde. Wie niet zelf meespeelt aan de hoofdronde, krijgt in de plaats daarvan de kwalificatieronde te zien. De tijd die je hebt om je te kwalificeren voor de volgende hoofdronde, is steeds op de speltimer te zien.

Bij elke spin die je maakt tijdens de kwalificatieronde, wordt de waarde van de hoogste geldkoffer op 75x tot 500x keer je inzet gezet. Deze waarde reset elke spin, het is dus niet zo dat de waarde blijft stijgen. Er zijn dan ook geen voor- of nadelen bij het snel of traag kwalificeren. Wel is het zo dat wanneer je je heel nipt kwalificeert, je weinig of misschien zelfs geen tijd hebt om de Topup-ronde te spelen.

Wanneer je tijdens de hoofdronde een deal aanvaardt, dan ben je niet verplicht om tot het einde naar de spelshow te blijven kijken. Er is een button waarmee je automatisch naar de kwalificatieronde voor de volgende spelronde kunt gaan. Je moet er dan wel rekening mee houden dat er dan minder dan 2 minuten op de timer zal overblijven.

De hoofdronde van Deal or No Deal Live

Deal or No Deal Show

Tijdens de hoofdronde onthult een bevallige presentatrice welke geldkoffers er worden geopend. Een professionele presentator wordt regelmatige basis opgebeld door de bankier met een voorstel voor de spelers. Het bedrag dat de bankier aanbiedt, is gebaseerd op de waarde van de nog niet geopende koffers. Het staat spelers vrij het aanbod te aanvaarde en de spelronde te stoppen of om het te weigeren en verder te spelen.

Spelers die tot het einde blijven spelen, zullen in totaal vier aanbiedingen van de bankier krijgen:

  1. De eerste aanbieding wordt na het openen van 3 van de 16 geldkoffers gemaakt.
  2. De tweede aanbieding volgt na 7 van de 16 geldkoffers.
  3. Aanbieding nummer drie komt wanneer 11 van de 16 koffers zijn geopend.
  4. De laatste aanbieding wordt gemaakt wanneer er nog 2 geldkoffers over zijn.

Na de laatste aanbieding hebben de overgebleven spelers de volgende keuzes:

  • Deal: je aanvaardt het aanbod van de bankier.
  • No Deal: je aanvaardt het aanbod van de bankier niet, maar wil in plaats hiervan de geldwaarde van de geldkoffer die binnenkort geopend zal worden.
  • Switch: je aanvaardt het aanbod van de bankier niet en wil ook niet de waarde van de koffer die zal geopend worden. In plaats hiervan krijg je de geldwaarde van de laatst overgebleven geldkoffer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle informatie omtrent veilig en legaal gokken in Nederland, met de beste bonussen.
Copyright © 2020 by Online Legaal Gokken. All rights reserved.