Hoe herken je een legale goksite?

Binnenkort wordt het voor Nederlanders mogelijk om online te gokken. Vanaf 1 oktober 2021 gaat de legale online gokmarkt namelijk open. Legaal gokken betekent dat je weet dat alles eerlijk verloopt en je geld veilig is, maar hoe herken je een legale goksite eenmaal het zover is?

Een legale goksite krijgt steeds het woordmerk Koa (Kansspelen op afstand mee). Dat is dus een eerste voorwaarde om van een legale goksite te spreken. Je moet natuurlijk wel kunnen bevestigen dat het geen nagemaakt woordmerk is.

Het woordmerk Koa

Hieronder zie je het Woordmerk Koa, dat je vanaf 1 oktober 2021 op elke legale Nederlandse goksite zal aantreffen.

Woordmerk Koa

Het ziet er best netjes uit, maar zoals je ziet, kunnen ook sites zonder officiële vergunning zoals Online Legaal Gokken het zonder problemen op hun website plaatsen. Wij zijn natuurlijk geen goksite en beweren dat ook niet te zijn, maar wat als een illegale goksite wel bedrieglijk beweert legaal te zijn?

Dat wordt opgelost door de verplichting om het logo aanklikbaar te maken. Nadat je op het logo klikt, zal je als alles correct is op de website van de Kansspelautoriteit (KSA) terechtkomen. Daarmee is de tweede voorwaarde voldaan. Daarna zijn er nog enkele belangrijke zaken die je moet nagaan:

  • Of je daadwerkelijk op de echte site van de KSA bent terechtgekomen (https://kansspelautoriteit.nl) en niet op een website die slechts doet alsof het de KSA is
  • Of de informatie over de licentie op de site van de KSA overeenkomt met de informatie op de site waar je het Woordmerk Koa aantrof (en een illegale site dus niet doet alsof het een legale site is door te linken naar de licentiepagina van een legale site)

Pas als je alle bovenstaande stappen kunt bevestigen, weet je zeker dat je op een legale goksite speelt.

De situatie tot 1 oktober 2021

De legale online gokmarkt gaat pas op 1 oktober 2021 open. Tot die tijd is het niet mogelijk om legaal te gokken als Nederlandse spelers. Alle sites die tot dat moment beweren wel een legaal aanbod te hebben, zijn dus bedrieglijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle informatie omtrent veilig en legaal gokken in Nederland, met de beste bonussen.
Copyright © 2020 by Online Legaal Gokken. All rights reserved.