Nieuwsflash: Trump vs bookmakers en Belg vs overheid

Deze week valt er heel wat nieuws te rapen in de online gokwereld. We werpen een blik op de meest besproken man ter wereld: Trump. Hij zorgt voor heel wat commotie en controverse. Dat laat zich nu ook voelen bij de bookmakers. Opvallend nieuws is er ook uit België: daar eist een gokker zijn verlies terug van de overheid.

Bookies vs Trump

Nadat bekend raakte dat Donal Trump de directeur van de FBI (James Comey) ontslagen had, was het alle hens aan dek voor de bookies. Deze bieden namelijk al een tijd lang odds aan voor de volgende vraag: “Zal Trump impeached (vervolgd) worden tijdens zijn eerste termijn?” en “Is Trump nog Amerikaans president op 31/12/2017?”. Traditioneel een rustig evenement waarin de odds zelden bijgesteld moeten worden. Maar dat is zonder Trump gerekend.

TrumpDe kans dat een president effectief vervolgd wordt, is erg klein. Het gebeurde dusver slechts tweemaal in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 1867 werd Andrew Johnson vervolgd, op verdenking van machtsmisbruik. Johnson werd uiteindelijk niet veroordeeld en deed zijn termijn uit. Bill Clinton overkwam het ook in 1998. Hij werd er van verdacht gelogen te hebben tegen een jury over zijn affaire met Lewinsky in het Witte huis. Hij werd bijgevolgd vervolgd voor meineed en obstructie van gerechtelijke onderzoeken. Clinton, die nadien zijn affaire toegaf, werd ook vrijgesproken en deed zijn tweede termijn uit.

Niettemin lijkt de kans dagelijks te stijgen dat Trump zijn eerste termijn niet zal uitdoen. De bookies bevestigen dit en passen hun odds aan. Eerst kreeg je bij Paddy Power odds van 1.91 als je gokte dat hij zijn termijn niet zou uitdoen, nu is dat nog maar 1.67. Je wint dus bijna 30% minder als een maand geleden.

Opvallend: bij Betfair tuimelden de odds op een bepaald moment zelfs 60% naar beneden. Een communicatieverantwoordelijke licht toe: “Nadat het nieuws bekend raakte dat Trump de directeur van de FBI had ontslagen, heeft een speler € 100.000 ingezet dat Trump zijn termijn niet zou uitdoen. Dit heeft de odds tijdelijk enorm beïnvloed.”

Belg eist €65.000 van justieminisiter Geens

Opmerkelijk nieuws ook uit België: daar eist een gokker 65.000 EUR verlies terug van de overheid. De speler in kwestie stond namelijk op de zwarte lijst. In België is er een zogenaamd EPIS-systeem. EPIS staat voor Excluded Persons informations System. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een systeem dat bijhoudt wie zich heeft laten uitsluiten van online gokken. Je geeft je gegevens door aan de overheid (de Belgische Kansspelcommissie) en deze zorgt er dan voor dat je op geen enkele legale website nog kunt spelen. Dit ter bescherming van de consument.

De speler in kwestie had zich op deze lijst laten plaatsen, maar kon nadien toch nog probleemloos spelen. Hij verloor in totaal 65.000 EUR. Deze eist hij nu terug van de overheid, aangezien hij hen verantwoordelijk acht voor het verlies. De Belgische Kansspelcommissie heeft inmiddels al laten weten dat het EPIS-systeem inderdaad niet onfeilbaar is. “De gegevens zijn inderdaad niet altijd helemaal correct, bijvoorbeeld door typfouten. Daardoor komt het voor dat personen nog altijd toegang hebben tot casino’s en gokwebsites” licht de voorzitter van de Kansspelcommissie toe.

In september buigt het Belgische gerecht zich over de zaak.

Alle informatie omtrent veilig en legaal gokken in Nederland, met de beste bonussen.
Copyright © 2020 by Online Legaal Gokken. All rights reserved.